Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл Пик подписа с Върджин за 2012 г.

Шарл Пик подписа с Върджин за 2012 г.

39
0
Шарл Пик

Французинът Шарл Пик подписа с Върджин (които от догодина ще се казват само Маруся) за сезон 2012 г. Той ще се състезава редом с Тимо Глок, като Жером Дамброзио остава без място. 21-годишният пилот кара на теста за млади пилоти в Абу Даби, като тогава бе първото му качване въобще в болид от Гран при. В тима останали впечатлени от солидния му прогрес в тренировките, чистата му скорост, качеството на обратната информация и т.н.

Пик кара в GP2 през 2011 г. и приключи сезона 4-ти с две победи, три полпозишъна и общо пет подиума. През следващите няколко седмици той ще е в техническия център на отбора в Бенбъри (Великобритания), за да се запознае с екипа и да започне работата си.

Много съм щастлив, че ще карам във Формула 1. Тестът в Абу Даби бе труден. Отборът ми даде фантастична възможност да уча, но аз бях наясно, че трябва да ги впечатля, да им покажа какво мога. Останах доволен от представянето си, както очевидно и екипът, така че това се оказа много добър старт. Знам, че ми предстои много работа, за оправдая дадения ми шанс – коментира самият Пик. – Тимът ми харесва много, чувствам се чудесно там. Виждам решимостта им да успеят и за мен е страхотно да съм част от тях. Нямам търпение да се подготвя, за да съм готов за тестовете и първата си Гран при.

Шефът на тима Джон Буут изрази удовлетворение от привличането на французина.

Наблюдаваме го от няколко години, както и други млади таланти, но реално сесиите в Абу Даби бяха решаващи. Шарл бе невероятно съсредоточен и веднага се справи с всички предизвикателства. Подобряваше се във всеки аспект, но работата му в симулация на състезание бе особено впечатляваща – допълни Буут.