Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шеф на F1 напуска поста си

Шеф на F1 напуска поста си

2677
0
Шон Брачес,Чейс Кери и Рос Браун
Шефовете на Либърти Медия Шон Брачес, Чейс Кери и Рос Браун; снимка ATP

Шефът по комерсиалните въпроси във Формула 1 Шон Брачес ще напусне поста си, обявиха официално от Либърти Медия. За такова развитие на нещата имаше информации още миналата година.

Брачес управляваше спорта заедно с изпълнителния директор Чейс Кери и отговорника по спортните въпроси Рос Браун от 3 години насам. За Кери също има спекулации, че ще напусне поста и ще бъде сменен от Тото Волф.

В информацията се казва, че Брачес е решил да се върне в САЩ, за да бъде по-близо до семейството си и ще започне нова страница от живота си. Той все пак ще продължи да бъде част от спорта и ще е има консултантска роля.

„Искам лично да благодаря на екипа, с който работех във Формула 1 за изключителните усилия и отдаденост, каза Брачес. – Те са най-добрите от най-добрите.

Уверен съм, че те ще продължат да служат на феновете и да изпълняват стратегията, която сме заложили в следващите години. Горд съм, че напускам F1 в по-добро положение спрямо това, което тя беше през 2017 г., когато станах част от нея.“

Смята се, че е по-вероятно Брачес да не бъде заменен от друг човек. А неговите отговорности да бъдат разпределени върху други високо поставени хора в компанията.

През ноември миналата година Кери заяви, че привличането на нови спонсори за спорта се е оказало по-бавен и по-труден процес от очакваното.