Начало Автомобили Шефът на Тойота официално потвърди повторното задвижване на проекта със Субару

Шефът на Тойота официално потвърди повторното задвижване на проекта със Субару

56
0

Президентът на Тойота – Акио Тойода, официално потвърди, че неговият екип ще си сътрудничи със Субару в създаването на нов спортен автомобил. Изявлението, което бе дадено на индустриална конференция в северен Мичиган, сложи край на слуховете, че проектът е безвъзвратно спрян.

„Искам да видя как Тойота създава коли, които са приятни и забавни за каране“, заяви Тойода, добавяйки, че новият проект ще се справи с тази задача и че той е особено ентусиазиран заради него.

И въпреки, че колата ще разполага с мощен двигател, той със сигурност ще е и достатъчно икономичен. Според спекулациите автомобилът ще бъде оборудван с двулитровия боксеров мотор на Субару, който може да произвежда или 160 или 200 к.с.

Това е вторият път, в който се дава зелена светлина на проекта за спортен автомобил на Субару и Тойота. През април миналата година двете компании оповестиха свое изявление, в което те обявиха намерението си да създадат ново двуместно купе със задно предаване, което да е напълно готово до края на 2011-та година. Но след по-малко от година по-късно, проектът бе замразен, след като и двете компании заявиха, че икономическата криза е променила приоритетите им.