Начало Рали Шефовете на екипи доволни от началото на първия WRC старт за сезона

Шефовете на екипи доволни от началото на първия WRC старт за сезона

29
0
Себастиен Ожие

Шефовете на екипи в световния рали шампионат са доволни от началото на първия старт в първенството за сезон 2013 г. Сложни и променливи условия превърнаха първите няколко етапа в истинско изпитание за екипажите, но повечето се справиха. В края на деня начело бе Себастиен Льоб с повече от 1:20 мин аванс пред Себастиен Ожие и Ив Матон определи старта като много добър за Ситроен.

Себ води, а освен това наши коли са на трета и четвърта позиция в подреждането (съответно Мико Хирвонен и Дани Сордо – б.р.), така че бе наистина добър старт в едно много трудно рали – каза още той. – Времето изглежда ще става все по-студено и няма да е лесно да изберем гумите си. Крайната цел е да имаме две коли на подиума, да видим какво ще стане.

Във Фолксваген се радваха много на победата на Ожие в първия етап на състезанието, но същевременно останаха здраво стъпили на земята. Всички в екипа повтаряха, че постижението е прекрасно, но има повече от 400 км до края на надпреварата.

Нова кола, нов отбор и победа в първата отсечка на първото рали – това е абсолютно невероятно – заяви моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито. – Отърсихме се от сериозно количество напрежение. Показахме, че като скорост не сме толкова назад и очакваме добър сезон. Яри-Мати [Латвала] направи точно това, което го помолихме да стори. Да завърши ралито е най-важното нещо, а и той, разбира се, има далеч по-малко опит в Поло-то от Себастиен. Беше очевидно от разликата във времената и как по-късно Яри-Мати започна да наваксва. За съжаление накрая спука гума, но сме много доволни и от двамата си състезатели.

Един от пилотите на М-Спорт не стигна финала на първия ден – Тиери Нювил, но като цяло момчетата на Малкълм Уилсън също се справиха със сложното трасе и той смята, че е възможно някой от екипажите му да стигне топ 3:

Според мен е възможно, ако се види какво стана през първия ден. За съжаление загубихме Тиери в последната отсечка, което е разочароващо. Но като се изключи Льоб, който е с голяма преднина, останалите са близо един до друг и разликите във времената показват, че всичко е възможно.