Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете на F1 искали Алонсо да кара за Мерцедес през 2021 г.

Шефовете на F1 искали Алонсо да кара за Мерцедес през 2021 г.

4390
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка ATP

Шефовете на Формула 1 от Либърти Медия искали Фернандо Алонсо да кара за тима на Мерцедес през 2021 г. Това съобщава немското издание Auto Bild.

През последните седмици се появиха много спекулации, че Люис Хамилтън може да напусне тима след края на следващия сезон и да премине във Ферари.

Самият испанец наскоро също заяви, че вариант за него е да се върне в Гран при през 2021 г. Но всичко зависи от това какви възможности ще има.

Според публикацията на Auto Bild, шефовете на F1 се опитват активно да върнат Алонсо в спорта в топотбор. Те са забелязали информациите около възможното преминаване на Хамилтън в Скудерията.

Възможно е за 2021 г. и двете места в Мерцедес да се освободят, като това зависи от карането на Валтери Ботас. Ако финландецът се представи неубедително догодина, той може да бъде заменен дори от Макс Верстапен.

Последното е възможно при положение, че холандецът не получи достатъчно добра кола от екипа на Дитрих Матешиц и през следващия сезон. Ако Макс напусне, то място за Алонсо може да се отвори и в Ред Бул.

В тази връзка обаче главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко каза, че в екипа нямат нужда от Алонсо. Според него едно преминаване на испанеца при „биковете“ е на практика невъзможно. И причината за това е доставчика на двигатели Хонда. „“Ако в Хонда чуят името Алонсо, косите им настръхват“, каза Марко.