Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете на Ф1 не са постигнали споразумение за двигателите за 2017 г.

Шефовете на Ф1 не са постигнали споразумение за двигателите за 2017 г.

29
0

Шефовете на Формула 1 не са стигнали до споразумение относно това какви трябва да бъдат правилата за двигателите за 2017 г., съобщава Аутоспорт. На среща в Лондон по предложение на Жан Тод са били обсъждани цената на моторите, възможността на производителите да ги доставят, звука им и тяхната производителност.

Според информацията и по 4-те аспекта е било постигнато съгласие от страна на Стратегическата група. След това предложенията са били прехвърлени към Ф1 Комисията, но окончателно решение не е било взето. Предполага се, че имало разногласия относно цената на задвижващите системи и възможностите за доставка за различните отбори от производителите.

Според друга информация на motorsport.com причината да не се стигне до споразумение е липсата на достатъчно членове от страна на Ф1 Комисията по време на срещата, която е съставена от FOM, ФИА, отборите, спонсорите и промоутърите в спорта. Очаква се в следващите дни страните да се срещнат отново, за да обсъдят правилата и да стигнат до съгласие.

Отново според motorsport.com е била одобрена промяната при колите, които ще са с по-широки задни предни крила и ще имат с около 25% повече притискаща аеродинамична сила.