Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шефовете на Рено преговарят с PDVSA във Венецуела

Шефовете на Рено преговарят с PDVSA във Венецуела

22
0

Шефовете на Рено са във Венецуела, където водят преговори с петролната компания на страната PDVSA за спонсорство, което е пряко свързано и с бъдещето на Пастор Малдонадо в тима, съобщава Аутоспорт. Пилотът има договор с екипа от Енстън и за 2016 г., но той бе подписан преди смяната на собствеността на Лотус, който бе закупен от Рено през декември миналата година. Същото важи и за другия пилот в тима Джолион Палмър.

PDVSA спонсорира Малдонадо от началото на кариерата му във Ф1 през 2011 г. и досега даваше по 30 млн. евро на Лотус годишно. Сега обаче ситуацията е различна, тъй като доскорошният президент на Венецуела Николас Мадуро, който подкрепяше кариерата на Малдонадо и насърчаваше спонсорството от петролната компания, загуби последните избори през декември.

Не е ясно дали новият държавен глава ще продължи подкрепата към пилота, при това в една усложнена икономическа ситуация заради значителния спад на цената на петрола. В тази връзка се твърди, че PDVSA закъснява с плащания към тима, което говорител на отбора определи като спекулации.

Ако петролният гигант обаче спре спонсорирането на тима, то е много вероятно в Рено да потърсят друг пилот, който да смени Малдонадо. Спрягат се имената на Кевин Магнусен и Жан-Ерик Верн.