Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шектър обмислял връщане на титлата си

Шектър обмислял връщане на титлата си

50
0

Джоди Шектър разкри, че e обмислял да върне световната си титла във Ф1. 59-годишният южноафриканец, понастоящем изключително успешен органичен фермер, спечели своята корона с Ферари през 1979 г. Това бе последният успех в Гран при за италианците, преди да започне хегемонията на Михаел Шумахер 21 години по-късно.

Тъй като в момента Формула 1 се опитва да се справи с основния спор между отборите и ФИА за ограниченията в бюджетите и методите на управление, Шектър съобщи пред BBC, че е ужасен от ръководството.

Политиките, прокраднали се във Формула 1 и начинът, по който нещата се вършат в момента, е много, много разочароващ„, каза Шектър, който в кариерата си спечели 10 състезания и се оттегли от спорта, след като не успя да защити титлата си през 1980 г.

„Имаше моменти, в които си мислех, че ще отида и ще върна световната си титла, защото наистина чувствах силно, че го искам“, продължи той.

„Някои от правилата и някои решения, взети от ФИА в последните години, са ужасни, според мен. Мисля, че спортът отива към диктаторство, което е много лошо, тъй като повечето диктатури се объркват рано или късно“, завърши бившият пилот на Ферари.