Начало Автомобили Shell България дарява гориво на Центровете за спешна медицинска помощ

Shell България дарява гориво на Центровете за спешна медицинска помощ

542
0
бензиностанция Shell

Shell България, дългогодишен партньор на ClubS1, дарява гориво на стойност 100 000 лв. за зареждане на линейките на Центровете за спешна медицинска помощ в страната. В трудната ситуация, породена от разпространението на коронавируса, компанията насочва своето дарение нуждаещите се от здравни грижи в момента. Така Shell ще подкрепи здравната система в България и медиците, които са на първа линия в битката с COVID-19.

„Благодарни сме на спешните екипи и на медицинските работници като цяло за работата им в тези трудни времена за нашата страна“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

„Важно е да обединим усилията си, за да се справим с изпитанията пред нас. радвам се, че Shell също може да допринесе за това чрез своята търговска мрежа, дарявайки гориво за линейките.“

Дарението на Shell България е съгласувано с Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването, което е реципиент. Здравното ведомство ще реши как да бъдат разпределени предоставените ваучери за гориво. Това ще се случва в зависимост от нуждите на отделните медицински центрове в страната.

Търговските комплекси Shell в България продължават да работят със стандартното си работно време, но при строги правила за безопасност. Компанията стриктно следва указанията на Националния оперативен щаб и другите компетентни органи. Въведени са и допълнителни превантивни мерки, за да се защитят здравето и животът на служители, клиенти и партньори.