Начало Автомобили Shell България обяви конкурс в подкрепа на българските отбори на екомаратона

Shell България обяви конкурс в подкрепа на българските отбори на екомаратона

71
0
Shell Eco-marathon 2019, конкурс
снимка: Shell България

Shell България организира национален конкурс за идейни разработки на тема „Иновации в подкрепа на българските отбори в Shell Eco-marathon”. Ученици и студенти на възраст между 16 и 22 години ще имат възможността да работят по проекти, предложени от родните екипи, които представят страната ни в надпреварата. Екомаратонът е международно състезание за енергийно ефективни автомобили. Целта на инициативата е да подпомогне тимовете с решения за подобрения върху техните автомобили, които да бъдат приложени за състезателния сезон през 2020 г.

Участието в конкурса е индивидуално

Задачата е всеки участник да избере един от общо шест проекта. Те са предложени според специфичните и индивидуални нужди за автомобила на всеки отбор. Участниците трябва да представят разработени, писмени проекти, които са реалистични, ефективни и рентабилни. Заданията са публикувани на уебсайта www.shell.bg./contest. Крайният срок за изпращане на предложенията е 31 май 2019 г.

Участниците ще имат директна връзка с всеки отбор, за да работят по-ефективно по проектите. Победителите ще бъдат излъчени от професионално жури с участието и на представители на българските отбори в екомаратона. Критериите, по които ще бъдат оценявани участниците, са спазване на условията на конкурса, оригиналност и възможно най-точно изпълнение на заданието.

Имената на победителите в конкурса ще бъдат обявени на 4 юни 2019 г. на уебсайта www.shell.bg/contest

Те ще имат възможността да представят своите проекти на живо по време на специална церемония по случай 12 години българско участие в Shell Eco-marathon на 7 юни в София . Класираният на първо място ще получи възможността да посети Shell Eco-marathon Европа в Лондон, Великобритания в началото на юли 2019 г. Подробните правила за провеждане на националния конкурс, както и критериите за участие можете да намерите на www.shell.bg/contest.