Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шести F1 пилот с COVID-19

Шести F1 пилот с COVID-19

1263
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Шести пилот съобщи, че е с COVID-19 – Пиер Гасли написа късно снощи в социалните мрежи, че е дал положителен тест за коронавируса. Пилотът на Алфа Таури се чувствал добре, но спазва изискванията на здравните власти.

„Здравейте всички, надявам се, че сте добре и на безопасно място. Исках да ви кажа, че дадох положителен за COVID-19 тест. Съобщил съм на всички, с които съм бил в контакт през последните няколко дни. В момента съм в карантина и следвам протоколите на местните здравни власти. Чувствам се добре и ще продължа тренировъчни си план в домашна обстановка, докато съм в изолация. Пазете се“, написа Гасли.

Гасли е шестият пилот от Формула 1 с COVID-19

Още по време на сезон 2020 корона коронавируса преболедуваха Серхио Перес, Ланс Строл и Люис Хамилтън. И тримата пропуснаха надпревари вследствие на това. От нова година насам с положителни тестове бяха Ландо Норис, Шарл Льоклер и сега Гасли.

В края на януари Гасли бе в Дубай, където тренира. Норис и Льоклер също се оказаха с положителни тестове след престой в Дубай.

Пилотът на Алфа Таури сподели през миналия месец, че досега никога не е имал толкова натоварен календар. Формула 1 предвижда 23 старта за 2021 г. Редът на отделни стартове вече се промени, но в F1 са решени да се придържат към бройката.

„По време на сезона се стараеш да поддържаш форма, но не можеш реално да тренираш. Упражненията не са толкова интензивни, колкото извън състезателната година. Досега никога не съм имал календар с 23 надпревари и няма да е леко“, обясни Гасли. „През предстоящата състезателна година трябва да имаме много постоянно представяне. Необходимо е да се борим непрекъснато за класиране в топ 10 и за по-добро подреждане при конструкторите.“

2020 г. бе най-добрият сезон на французина във Формула 1. Той спечели Гран при на Италия с Алфа Таури и завърши десети в подреждането при пилотите.