Начало Автомобили Шевроле с интересни новости за Corvette 2014

Шевроле с интересни новости за Corvette 2014

42
0
corvette,Шевроле

Шевроле мисли за бъдещето и това се доказва от последните разработки на фирмата за новия Corvette.

Прецизно скулптурираният дизайн на напълно новия Corvette, моделна година 2014, не само притежава уникална визия – всяка линия, всеки отвор за вентилация или охлаждане, всяка повърхност, са оптимизирани, за да се осигури повече динамика.

“Напълно новият Corvette интегрира аеродинамични решения за осигуряване на динамични качества повече от когато и да било и много от тях са взети директно от моделите на Corvette Racing,” отбелязва Тадж Джъхтър, главен инженер на Corvette. “Предният отвор и въздушните пътища към радиатора, например, намаляват силата на повдигане на каросерията и подобряват стабилността на автомобила при високи скорости, като по този начин задържат автомобила притиснат към настилката. В допълнение, функционалните отвори подобряват качествата на автомобила при движение на писта чрез насочване на въздуха към спирачките, топлообменниците за трансмисията и диференциала.”

При разработване на аеродинамиката на автомобила, инженерите започват с обработка на данните, събирани с години на състезателните писти от Corvette Racing – най-успешната програма в American Le Mans Series и шампионата в GT клас за 2012 година. Тези техники бяха приложени към серийния автомобил с помощта на най-авангардните програми за компютърно моделиране за анализ на въздушния поток над, под и през каросерията на Corvette.

“Скулптурираният дизайн вълнува по същия начин, както го е правил Corvette в продължение на шест десетилетия, с внимателно оформени в аеро тунел елементи, за да се подобри потенциалът по отношение на въздушната обтекаемост и охлаждането на системата, която е максимално ефективна,” отбелязва Кърк Бениън, мениджър по екстериорния дизайн на Corvette. “Твърди се че, принципно, формата следва функциите, но в случая с аеродинамиката на Corvette 2014, формата и функциите работят в перфектно съчетание, за да създадат нещо уникално.”

Шевроле ще представи Corvette 2014 в неделя, 13 януари, 2013 година