Начало Рали Шкода доволни от доминацията си на рали Канарски острови

Шкода доволни от доминацията си на рали Канарски острови

48
0
Ян Копецки

Шкода доминираха във втория кръг от Intercontinental Rally Challenge (IRC) и останаха определено доволни от представянето на пилотите си, особено след като Ян Копецки надделя в прекрасен двубой с Андреас Микелсен.

Надпреварата се превърна в истински спектакъл и двамата се бореха за всяка секунда по отсечките. В самия й край чехът изоставаше с 3,6 секунди, но с едно последно страхотно усилие задмина съперника си и на финала празнуваше победа. Малко му помогна и технически проблем на Андреас, но темпото му бе безспорно.

Във временното генерално класиране на сериите начело е Микелсен с 43 точки пред Копецки (25), Сеп Виганд (24), Юхо Ханинен (18) и т.н. Първите двама си поделиха етапните победи в ралито – 8 за Ян и 7 за норвежеца.

Това е едно от любимите ми състезания, прилепянето на асфалта е невероятно, а маршрутът – абсолютно прекрасен – коментира Копецки. – Беше жестока борба, а решителните моменти се случиха в края на надпреварата, но желанието ни за победа бе очевидно. Сега гледаме напред към следващата си възможност за участие в IRC.

Микелсен пък не очакваше да спечели и това състезание, след като в предишния кръг стана първият пилот в историята на първенството с три поредни успеха. Той не се предаде до последно, но се наложи да се задоволи с втората позиция. Тя обаче му помогна да увеличи аванса си в генералното класиране.

Трети в рали Канарски острови се нареди Луис Монзон (Пежо), следван от Сеп Виганд (Шкода), Джонатан Перес (Пежо) и т.н.