Начало Автомобили ŠKODA представи обновения си KODIAQ

ŠKODA представи обновения си KODIAQ

872
0
ŠKODA KODIAQ
ŠKODA KODIAQ

Почти четири години след като ŠKODA пусна първия модел от своята SUV кампания, представи усъвършенствания KODIAQ

Чешката марка е развила още повече емоционалния дизайн на KODIAQ, който може да се поръча и във вариант със 7 седалки, и е подобрила неговата аеродинамика.  За пръв път като опция в ŠKODA SUV се предлагат и иновативни full LED матрични предни светлини. Спортната топ версия KODIAQ RS е претърпяла не само визуална промяна, а е получила и нов, по-мощен TSI двигател. От юли 2021 г. обновеният KODIAQ ще се предлага с нива на оборудване Active, Ambition и Style, както и във варианти L&K, SPORTLINE и RS.

 “KODIAQ беше носител на истинска промяна за нас. Това беше първият модел от нашата SUV кампания и той отвори един съвсем нов, бързорастящ сегмент. Нашите клиенти и международната автомобилна преса оценяват високо типичните за марката качества на KODIAQ, както и при останалите ни модели: отлично съотношение между цена и качество, щедро пространство и богато оборудване. Сега характеристиките на нашия голям SUV модел са още по-добри, предлагащи още по-високо ниво на безопасност и комфорт с нови функции като full LED матрични предни светлини и ергономични седалки.”

Томас Шефер, изпълнителен директор на ŠKODA AUTO

Пускането на пазара на KODIAQ постави началото на много успешната SUV кампания на ŠKODA през 2016 г.

Със своя впечатляващ, емоционален дизайнерски език, майсторска изработка и отлично съотношение между цена и качество, той веднага спечелили клиентите, автомобилните експерти и журналисти. Изключително обширното пространство, което този SUV автомобил предлага, с обща дължина от 4.70 m, е особено впечатляващо. С опционалния трети ред сгъваеми седалки, KODIAQ може да събере до 7 души. А като друга опция, със сгънати задни седалки, багажникът може да събере 2,065 l багаж.

Производство по света и глобален успех

Производството на KODIAQ стартира през 2016 г. в завода на ŠKODA в Квасини, Чехия. Като част от SUV кампанията на марката, автопроизводителят инвестира еквивалента на 290 милиона Евро в модернизирането на този завод през 2018 г. и го превръща в център за върхови постижения за производство на SUV автомобили. За да отговори на огромното търсене на KODIAQ в международен мащаб, ŠKODA отваря нови производствени линии за своя голям SUV модел в Китай, Индия и Русия в следващите години.  До края на март 2021 г. над 600,000 автомобила KODIAQ са излезли от поточните линии в целия свят.

Чехия – Квасини362 593
Китай – Чанша154 877
Индия – Аурангабад4 920
Русия – Нижни Новгород79 180
Общо601 570

Новият KODIAQ се очаква в България през месец юли 2021 г.