Начало Автомобили ШКОДА СУПЪРБ СПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

ШКОДА СУПЪРБ СПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

74
0

Новата Шкода Супърб спечели още две престижни награди. Една от тях е Златен Волан 2008 на немското списание Bild am Sonntag. Шкода Супърб победи в средния клас автомобили, в съревнование с общо 6 конкурента. “Просторният интериор и използваните материали за изработка създават нови усещания и предлагат ново ниво на комфорт при управлението на автомобила, а индивидуалния подход към дизайна превръща Супърб във впечатляващ автомобил” каза Председателя на Борда на Директорите на Škoda Auto Рейнхард Янг.

Журито, състоящо се от автомобилни журналисти и ВИП-ове са дали своята оценка по множество параметри, включително удоволствие от шофирането, просторност, съотношение качество-цена и качество на изработка. Също така автомобилът получи най-висока оценка за своя елегантен външен дизайн и добре балансилани пропорции и спечели много точки за иновативни технологии като системата TwinDoor, наличието на 9 въздушни възглавници, включително за краката на водача, системата AFS и др.

Друга престижна награда, която автомобилът получи наскоро е Großen Österreichischen Automobil-Preis и се връчва всяка година от ARBÖ, в Австрия. Експерти, ВИП-ове и хиляди читатели избраха най-популярния автомобил за 2008 година от общо 36 кандидати за приза. Съчетавайки удобството и практичността на лифтбек отварянето на задната врата и елегантността на седана, Шкода Супърб успя да спечели призът в категорията „Среден Клас”.

По рано новият Супърб спечели наградата “2008 Technobest“ връчвана от Клубът на Автомобилните Журналисти в Чешката Република заради системата TwinDoor и стана „Най-красив автомобил” в Полша, „Най-добър фирмен автомобил” в Хърватска, „Автомобил на 2008 година” в Латвия и „Фирмен автомобил на 2008 година” в Германия.

„Тези престижни награди са важен индикатор за нарастващата популярност на флагмана на Шкода Ауто. Всички елементи, които ние считаме за важни при разработване на автомобила сега се оценяват високо от клиентите, което потвърждава, че инвестираните в технически разработки пари са успешно изразходвани. Шкода Супърб олицетворява ценностите на марката Шкода – просторност, съотношение цена – качество и Simply Clever решения“, добави Председателя на Борда на Директорите на Шкода Ауто Рейнхард Янг.