Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шпионският скандал продължава

Шпионският скандал продължава

34
0

Въпреки че Ферари и Макларън не коментират случая с вървящите и в момента разследвания за изтичане на информация и индустриален шпионаж от и спрямо Скудерията, на Силвърстоун се раждат истински криминални сюжети по въпроса.
От италианския екип заявиха вчера, че са били уведомени от трета страна, нямаща нищо общо с Формула 1, че висш инженер на Макларън може би притежава тяхна поверителна информация. Последвала е консултация с адвокати в Лондон преди началото на самото разследване.
Междувременно обискът в дома на главния дизайнер на Макларън Майк Кулън също разбуни духовете. Слуховете за това какви документи са били намерени при него варират от над петстотин страници информация за болида F2007, техническите му данни, проекти за развитие през сезона до снимки от производствения процес и стандартите за качество на Скудерията.
Според слуховете Кулън е занесъл част от документите за фотокопиране и човек от студиото забелязал грифовете за поверителност, както и емблемата на Ферари.
Всичко за момента обаче се базира на слухове и догадки. Екипите не коментират нищо официално, за да не пречат на разследването, но непрекъснато декларират готовността си да съдействат изцяло на властите.