Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще е много трудно да задържим 4-ото място, смята Перес

Ще е много трудно да задържим 4-ото място, смята Перес

56
0

Пилотът на Форс Индия Серхио Перес смята, че за екипа му ще бъде много трудно да задържи 4-ото място в класирането при конструкторите и през този сезон.

Екипът на Виджай Маля завърши на 4-о място за последните 2 сезона, като изпълнителният директор на тима Отмар Шафнауер вече заяви, че целта на тима е да запази позицията си и през 2018 г.

„Мисля, че Макларън определено е тим, който трябва да следим. Също така и Рено, които се подобриха много, заяви Перес. – Също така силно вярвам в тима ни и ще бъде тежка битка в средата на колоната.

Надявам се да сме много по-близо до водещите 3 тима. Разочароващо е, че времето беше такова лошо в първия тест, но мисля, че следващата седмица ще имаме по-добра идея какво да очакваме когато отидем в Мелбърн.”

И тази година Форс Индия ще използва задвижващи системи на Мерцедес, като Перес смята, че това ще бъде важен фактор в края на сезона. През миналия сезон екипът имаше забележителна надеждност, като изкара годината без наказания за нерегламентирана смяна на компоненти по двигателя.