Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще проверяват сделката за придобиването на F1 от Liberty Media

Ще проверяват сделката за придобиването на F1 от Liberty Media

29
0

Британската антимонополна агенция (CMA) ще проверява дали планът за придобиването на Формула 1 от Liberty Media не нарушава някои от анти-картелните закони на страната. Американската компания се договори със CVC Capital Partners в началото на септември за закупуването на F1, като стойността на сделката е 8 милиарда долара.

В съобщение на държавния департамент на страната се казва, че заинтересованите страни, които имат съмнения, че влизането на Liberty Media във F1 може да не е съвсем коректно спрямо правилата за антимонопола, са помолени да подадат своя иск до 21 ноември. От CMA заявиха, че крайния срок за решението дали сделката на Liberty Media ще бъде разследвана формално ще има на 5 януари 2017 г.

От американската компания потвърдиха, че първоначално са купили 18.7% от акциите на F1. А за да се стигне до приключване на сделката, трябва да са изпълнени определени условия, които включват разрешения и одобрения от органите, отговарящи за законите за конкуренцията и антимонопола в различните страни.