Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Класирането и на двете коли в Q3 бе една от целите...

Щайнер: Класирането и на двете коли в Q3 бе една от целите за дебютния ни сезон

37
0

Пилотите на Хаас Ромен Грожан и Естебан Гутиерес се класираха осми и десети в квалификацията за Гран при на Япония.

„Прекрасен ден за нас”, коментира шефът на екипа Гюнтер Щайнер. „Изпълнихме програмата си в третата тренировка. Момчетата научиха много и успяхме да настроим колите за квалификацията. Да изведем Ромен и Естебан до Q3 бе една от целите ни тази година и сега я постигнахме. Да класираш и двата болида в топ 10 през дебютната си година, и то със собствени сили, е фантастично. Утре ще се опитаме да направим добро състезание и да влезем в точките.”

Грожан сподели, че се радва за целия отбор: „Донесохме всички налични новости. Новото предно крило проработи и донесе разликата в представянето в квалификацията. Цялата сесия премина много плавно. Предстои ни дълго състезание на много трудна писта. Износването на гумите ще е особено важно.”

Гутиерес също бе доволен и за себе си, и за тима си. Според него класирането в Q3 и с двата автомобила е изненадващо, тъй като отборът имаше трудности в първите тренировки.

„Загубихме много време във втората петъчна сесия и не бяхме напълно доволни от колата”, разясни Естебан. „Успяхме обаче да наваксаме напълно изоставането. Натиснахме максимално и се борихме до края. Всички в отбора ни заслужават такъв резултат, защото вършат страхотна работа. Без тях – без екипа, инженерите и механиците ми – нищо нямаше да е възможно.”