Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще работя състезание за състезание през дебютния си сезон, заяви Строл

Ще работя състезание за състезание през дебютния си сезон, заяви Строл

75
0

Ланс Строл ще работи състезание за състезание през дебютния си сезон във Формула 1, заяви самият пилот.

18-годишният канадец се подготвя на практика през цялата 2016 г. за новата си роля. Той кара на редица писти Уилямс от 2014 г. Болидът бе подготвян от Гари Пафет, а тийнейджърът се съсредоточи върху това да свиква с автомобила. През 2016-та той направи близо 13 000 километра тестове, като изкара и доста време в симулатора на Уилямс в базата в Гроув.

„Предизвикателството ще е сериозно като физическо натоварване. Ще трябва да се подготвя колкото се може по-добре за първата надпревара. Сезонът е дълъг. Не става въпрос за това всичко да е перфектно в Мелбърн. Ще последват други стартове. Аз съм новак, но със страхотен отбор, който може да ме научи на много неща и притежаващ чудесен опит в работата с млади пилоти. Но точно както и в F3, ще работя старт за старт”, обясни Строл във Виена, където получи трофея за титлата си в европейската Формула 3.

Строл допълни, че ще има чудесен съотборник в лицето на Валтери Ботас, който ще му помага да бележи прогрес. Името на финландеца се свързва доста упорито през последните дни с овакантеното от Нико Розберг място в Мерцедес. Спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф е мениджър на Ботас. Една от най-спряганите версии за развитие на ситуацията в Бракли е австриецът да вземе Валтери в Мерцедес срещу Паскал Верлайн и може би отстъпка за задвижващите системи за Уилямс.

Междувременно Строл ще си позволи малка почивка преди да се върне във фитнес залата: „През зимата ще се подготвя възможно най-добре. Сезонът е дълъг, трябва да работя непрекъснато и между надпреварите пак да съм в залата, както и да се трудя на симулатора. Освен това независимо дали става дума за F1 или за преминаване от Формула 4 към Формула 3, винаги има очаквания и се надяваш да се справиш както трябва. Аз смятам, че досегашният подход в кариерата ми работи добре. Старая се да се справям с нещата едно по едно, не се опитвам да си поставям нереалистични цели. Идва нова година и никой не знае как ще стоят нещата с колите и всичко останало. Ще работя състезание за състезание. Ще се съсредоточа върху всяка задача поотделно.”