Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще бъде грешно да следя само Алонсо, смята Вандоорн

Ще бъде грешно да следя само Алонсо, смята Вандоорн

36
0

Новият титулярен пилот на Макларън Щофел Вандоорн смята, че би било грешно да се концентрира изцяло върху съотборника си Фернандо Алонсо през този сезон. Белгиецът замени в тима от Уокинг Дженсън Бътън, като се предполага, че е много бърз пилот след успешната си кариера в по-малките формули и силния си дебют в F1 миналия сезон, когато замествайки контузения Алонсо в Гран при на Бахрейн, Вандоорн завърши 10-и и взе точка. Сега ще трябва да се изправи именно срещу испанеца.

„Разбирам се добре с Фернандо, заяви Щофел в интервю за motorsport.com. – Успях да работя с него в последните 2 години и да видя как той се справя в тима и как го тласка напред. Той е много конкурентноспсобен състезател и всеки знае неговите способности, и че е един от най-добрите. Така че определено имам много добра база за сравнение.

Но би било грешно да се фокусирам само върху Фернандо. Мисля, че основната ни цел е да изведем Макларън-Хонда отново на предна позиция. И ние ще се концентрираме върху това. А за мен е важно да вземам възможното от всяка ситуация, да не правя глупави грешки и да съм сигурен, че върша всичко правилно.”

Вандоорн също така не смята, че ще е има допълнително напрежение към него, въпреки новата му позиция през тази година. „Предполагам, че напрежението е нещо съвсем нормално за F1, каза белгиецът. – В този спорт винаги е имало напрежение. Не виждам нещо различно. От мен се е изкъсвало да се представям добре във всяка серия досега. Така ще е и в F1, въпреки че това е една стъпка нагоре.”

Относно очакванията си за 2017 г., Вандоорн заяви, че е твърде рано да се правят предвиждания. „Нямам някакви очаквания в момента, заяви Щофел. – Трудно е да знаем къде ще сме по отношение на скоростта. Мисля, че за всички отбори е същото. За мен най-важното нещо е когато дойда в Барселона за тестовете да можем да се фокусираме върху представянето ни, а не тепърва да минаваме през всички неща, които един пилот трябва да научи.”