Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще е трагедия Ферари да е без титла 10 години

Ще е трагедия Ферари да е без титла 10 години

32
0

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че за Скудерия ще бъде истинска трагедия, ако тимът в продължение на 10 години не успее отново да спечели световната титла при пилотите във Формула 1.

За последно титлата в Маранело донесе Кими Райконен през 2007 г. Надеждата на италианците обаче е в съотборника му и четирикратен шампион Себастиан Фетел, който миналия сезон бе единственият пилот, успял да победи тотално доминиращия отбор на Мерцедес. Босът добави, че пораженията от Мерцедес и преди това четири години поред от Ред Бул разрушават имиджа на марката Ферари.

„Ще бъде трагедия за Ферари да останем десет години без спечелена титла. Дано дотогава успеем да променим статуквото и да наложим нова доминация в спорта. Победите от миналата година веднага се изразиха в подобряване на продажбите на компанията в световен мащаб“, коментира Маркионе.

„Пораженията от Мерцедес и преди това дългите години доминация на Ред Бул разрушават имиджа на Ферари. Ние сме във Формула 1, за да печелим и всички да се мерят по нас. Убеден съм, че това време ще се върне и отново ще бъдем на върха. Духът вътре в отбора се промени след идването на Себастиан Фетел. Това момче е роден шампион и с поведението си повлича всички след себе си към успехи.“