Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще кара ли Грожан цял сезон?

Ще кара ли Грожан цял сезон?

39
0
Ромен Грожан

В екипа на Рено, който през следващата година ще носи името Лотус, вече има двама нови пилоти. Надеждата е представянето през 2012 г. да е значително по-добро от това през този сезон. Новото пилотско дуо е доста интересно, като на едно място са събрани доказан пилот като световният шампион за 2007 г. Кими Райконен, и една от големите надежди на Франция, Ромен Грожан.

Това ще е вторият опит на французина да се докаже във Формула 1, след като показа, че може да доминира в по-малките серии. По всичко личи пък, че Роберт Кубица ще започне сезона като зрител. Полякът все още не е напълно възстановен и това накара шефа на отбора, Ерик Булие, да заложи на своя сънародник. Какво ще стане обаче, ако Кубица се възстанови напълно по време на сезона? Дали Грожан ще трябва да отстъпи мястото си?

Тези въпроси обаче явно не са приоритетни за френския пилот в този момент. Той очаква да е основен пилот на отбора през цялата година.

„Нямам търпение сезона да започне и да направя пълна година във Формула 1″, цитиран бе французинът от La Figaro. „В сравнение с първия път ще бъде още по-вълнуващо.“

Със сигурност, ако иска да остане в Гран при ще трябва да даде значително по-добри резултати отколкото при дебюта си. През 2009 г. той бе хвърлен буквално в студената вода от Флавио Бриаторе, като алтернативата бе да се научи да плува или да се удави. Случи се второто и това, че негов съотборник тогава бе Фернандо Алонсо допринесе за това. През следващата година до него отново ще е световен шампион.

„Започвам да свиквам с това, и при двата дадени ми шанса трябва да се доказвам срещу шампиони. Мисля, че има много неща, които мога да науча от Кими. Сигурен съм, че ще са му необходими десет обиколки, за да забрави, че някога си е тръгвал от Формула 1. Но аз не чувствам напрежение. По един или друг начин, радостта ми значително надхвърля стреса и напрежението.“