Начало Други Ще се озове ли Грожан изненадващо в DTM с BMW?

Ще се озове ли Грожан изненадващо в DTM с BMW?

31
0

С Мартин Томчик, Бруно Шпенглер, Анди Приол и Аугусто Фарфус, BMW са раздали четири от шесте коли, с които BMW ще разполага през 2012 г. Големият въпрос сега е, кой ще заеме следващите две места.

„Фантастично. Мисля, че едва ли може да имаме по-добро кадрово покритие“, радва се спортният директор на BMW Йенс Маркардт. „Всички момчета пасват перфектно на нашата марка и на нашата концепция. Анди и Аугусто са двама топ пилоти от нашите собствени редици. Бруно и Мартин пък са двама топ състезатели от DTM, които разполагат с достатъчно опит и ще паснат чудесно в отбора ни.“

За тестовете през следващата седмица в Монтебланко са поставени Приол, Томчик и Шпенглер.

„Отворени сме и се оглеждаме за нови пилоти“ продължава Маркардт. „Възможно е през следващата седмица в Монтебланко да изпробваме някой нов пилот, защото секстета ни трябва да е готов до началото на следващата година.“

Сред новобранците, които ще бъдат наблюдавани при тестовете в Испания ще има някои нови имена. Сред най-интересните безспорно е Ромен Грожан или поне такива слухове се носят в момента. Французинът имаше големи надежди за завръщане във Формула 1, но след наемането на Кими Райконен, шансовете му отново стават минимални.

Завръщането му в Гран при е възможно само с Рено и Лотус според последните информации, като в Лотус въпросително е мястото на Ярно Трули. Трудно е да се каже обаче, дали мениджърската компания Гравити, която е собственост на Жерар Лопез, както и отбора на Рено, ще иска да постави храненика си точно в екипа на Тони Фернандес. Много по-вероятно изглежда, Грожан да се насочи към Формула 1, дори и за кратко.

Шампионът в GP2 направи вече успешни тестове с Ауди, на които се представи много добре.

„Грожан, Албукерке и Мортара – от тези тримата искаме задължително двама“, обясни шефът на екипа на Розберг, Арно Цензен. Това показва, че Грожан е определено на нивото на двамата новобранци, дебтирали в DTM през 2011 г.

От BMW обаче все още не искат да потвърдят официално името на Грожан за тестовете в Монтебланко.