Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще се порадваме на успеха, после продължаваме работата, заяви Рос Браун

Ще се порадваме на успеха, после продължаваме работата, заяви Рос Браун

53
0
Нико Розберг

Мерцедес се оказаха забъркани в скандал точно преди Гран при на Монако, но това не повлия на Нико Розберг, който хладнокръвно и изключително внимателно контролираше темпото в състезанието и пресече пръв финала.

Поздравления за Нико – коментира шефът на тима Рос Браун. – Той не допусна никаква грешка през целия уикенд, оглави абсолютно всяка една сесия и накрая направи много контролирана надпревара. Напълно заслужава победата – втора в кариерата му. Люис [Хамилтън] вървеше добре на второто място до излизането на колата за сигурност точно преди и двамата ни пилоти да направят първите си стопове. Отборът свърши фантастична работа през целия уикенд. Но всички сме наясно, че трасето в Монако не дава съвсем точна идея (за силите на отделните тимове). Сега ще се порадваме на успеха си, но трябва да продължаваме да натискаме, за да разберем как да извличаме максимума от болида си на всяка писта – добави англичанинът.

Хамилтън загуби две позиции от пилотите на Ред Бул и в крайна сметка финишира четвърти по улиците на княжеството. Той бе щастлив за успеха на екипа, поздрави съотборника си, но призна, че неговото представяне през всичките дни не е било възможно най-доброто.

Не използвахме максимално шанса за двойно победа. При излизането на сейфти кара трябваше да реагирам така, че да не бавя двойния бокс. За съжаление разликата бе прекалено голяма и загубих две места от Ред Бул. Това е автомобилният спорт, подобни неща се случват понякога. Пистата е най-тясната на света и на практика е невъзможно да се изпреварва, освен ако не си много по-бърз от колата пред теб – обясни Хамилтън.

Въпросът с теста с Пирели на Каталуния пък може да бъде пренасочен към международен трибунал, стана ясно от излязло късно снощи решение на стюардите в Монако. Представители на подалите протест срещу Мерцедес Ред Бул и Ферари, хора от тима от Бракли, както и от Пирели бяха извикани при тях.

След изслушването стюардите постановиха, че са събрали информация и ще подготвят доклад за ФИА, която може да реши да се обърне към международния трибунал.