Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще тестват гумите за мокро на първите изпитания в Барселона

Ще тестват гумите за мокро на първите изпитания в Барселона

15
0

Първият предсезонен тест във Формула 1 за тази година в Барселона от 27 февруари до 2 март ще включва и изпробване на новите гуми на Пирели за мокро. Според Аутоспорт се е стигнало до споразумение ако в нито един от първите 3 дни на пистата Каталуня не вали дъжд, то за 4-ия трасето да бъде намокрено изкуствено с вода от цистерни.

Целта е новите продукти на италианския доставчик на бъдат тествани поне един ден с новите коли на отборите преди началото на сезона на 26 март в Австралия. За да не се получи така, че първите реални изпитания на гумите на мокро да са на Албърт парк и да има неприятни изненади за пилотите.

С новите по-широки гуми представянето на типа интермедиа за средно мокро трасе и този за напълно мокра писта (wet) се очаква да бъде различно. Досега гумите интермедия позволяваха да бъдат сменени със сликове при достигане на 112% от времето на обиколка с гладки гуми за суха писта, а изцяло “мокрите” можеха бъдат заменени с интермедии при достигане на 118% от времето за един тур със сликове.

По думите на спортния директор на Пирели Пол Хембри тази година цифрите ще бъдат различни, като значителни промени ще има в представянето на гумите за изцяло мокра писта. „Това, по което основно ще работим този сезон, е гумите за напълно мокро да загряват по-бързо, особено във връзка със стартовете от място след прибирането на колата за сигурност, както е според новите правила”, заяви Хембри.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter