Начало Списание Ще успее ли Ферари?

Ще успее ли Ферари?

86
0

Големият въпрос в Гран при през това лято е ще успее ли Ферари този път да победи съперниците си (Мерцедес) в голямото състезание по развитието на болидите и така да стигне до титлите. В неотдавнашните подобни битки с Ред Бул Скудерията загуби, но победата в Гран при на Унгария обнадежди тифозите, че този път се взимат верните решения.
В тази връзка за нас бе отлична възможност да публикуваме анализа на италианския ни колега Паоло д’Алесио, който отново хвърля светлина към фундаменталните решения в SF70H. Разбира се, разглеждаме и последните промени, не само при Ферари, но и при част от съперниците.
Битката между пилотите на Ферари и Мерцедес със сигурност е изключителен шанс и за новите собственици на спорта от Либърти Медия, чиито опити да променят Гран при са все по-очевидни.
Дали обаче скоро за тях няма да е прекалено късно? Решенията на компании като Порше и Мерцедес да се насочат към Формула Е говорят красноречиво за нов център на внимание. Темата е обект на друг материал в този брой с преките коментари на важни личности от бизнеса.
Личният разказ на един от младите пилоти пък – Паскал Верлайн – ни дава информация както за него самия, така и за усещанията в болида от F1 днес.
Това лято се навършиха 40 години от дебюта на Уилямс Гран при във Формула 1 и по този повод решихме да ви разкажем и за периода в живота на Франк Уилямс преди създаването на този тим и първия му опит да успее. Историята е поучителна и във връзка с темата за това, което ни очаква в бъдеще и дали наистина е прекрасна перспектива Формула 1 да се върне към „гаражните” екипи с мотори Косуърт и средства събирани някак от участия.
Че светът днес е друг, личи и от поредната серия от тестове на нови автомобили, които направихме, от събитията, които имаше напоследък в нашата страна. Те недвусмислено показват, че пътят няма как да е към връщането в миналото.