Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще успее ли Сайнц младши да попадне във Формула 1 благодарение на...

Ще успее ли Сайнц младши да попадне във Формула 1 благодарение на спонсорите?

47
0
Даниел Джункадела,Карлос Сайнц,Феликс Розенквист

Едва три са семействата, от които бащата и синът са били пилоти от Формула 1. Това са Греъм Хил и Деймън Хил, Жил Вилньов и синът му Жак, както и Кеке и Нико Розберг. Сега изглежда, че Карлос Сайнц е на път да създаде собствена династия. Бившият световен шампион във WRC подкрепя доста сериозно своя син, който в момента е пилот в европейските серии на Формула 3. Надеждата разбира се е един ден Сайнц младши, който също носи името Карлос, един ден да стане пилот във Формула 1. Той вече е част от програмата за развитие на млади пилоти на Ред Бул и се надява да мине по стъпките на Фетел, Буеми, Алгерсуари, Верн и Рикиардо.

„Надяваме се всичко да мине гладко и Карлос един ден да стане част от тази компания“, заяви председателят на Cepsa, Алфонсо Ескамез пред спортния всекидневник Марка. Фирмата за моторни масла може да изиграе много важна роля в кариерата на Сайнц младши, защото от една страна е една от компаниите, които подпомагат младия испанец, а от друга страна е спонсор на екипа на Торо Росо. Все пак Ескамез отрича да има влияние по този въпрос.

„Спонсорите нямат влияние върху решението, кой да бъде нает от отбора. Ние можем да кажем своето мнение и да говорим с отговорните лица, но решението на този въпрос се взима от други хора. Надяваме се един ден Карлос да попадне във Формула 1, но това не е задължително.“

Протежето на Ескамез през миналата година спечели титлата в северно европейските серии Формула Рено 2.0. Той ще кара както в европейската, така и в британската Формула 3.

„Нашето намерение е, да работим съвместно през тази година. За бъдещето ще решаваме по натам.“