Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щофел Вандоорн бе обявен за резервен пилот на Макларън

Щофел Вандоорн бе обявен за резервен пилот на Макларън

27
0
Щофел Вандоорн

Щофел Вандоорн бе обявен за резервен пилот на Макларън. 21-годишният пилот, който стана вицешампион във Формула Рено 3.5 пред 2013 г. – зад получилия титулярно място в отбора от Уокинг Кевин Магнусен – е част от програмата за млади таланти на екипа.

Това на практика е повишение за него и ще му даде шанс да работи директно с тима от Формула 1. Белгиецът е впечатлил сериозно мениджмънта на Макларън, откъдето освен това му осигуриха място в АРТ в сериите GP2.

За мен е чест да бъда избран от Макларън за резервен състезател на тима от F1. Освен това се вълнувам, че ще съм част от АРТ в GP2 през 2014 г. Част съм програмата на Макларън за млади пилоти вече почти година и научих страшно много за това време. Посещавам технологичния център поне веднъж на седмица, понякога и по-често, върша много работа симулатора и асистирам на инженерите в развитието на новия MP4-29 за Гран при. Едновременно с това се трудя упорито по физическата и психологическата си подготовка. Програмата е фантастична в това отношение. Хората в Уокинг знаят как да подготвят един пилот за Формула 1 и за мен е удоволствие да работя с тях – коментира Вандоорн.

Спортният директор на Макларън Сам Майкъл отбеляза, че Щофел е отличен млад състезател – бърз, борбен, постоянен, интелигентен амбициозен:

Той вече направи отлично впечатление на всички в Макларън през годината, в която е част от програмата. Техническата му подготовка е първокласна, отличен е на симулатора и не се бои от работа. Сътрудничи и е много популярен в технологичния център, както и наистина полезен.

Макларън ще представят болида си MP4-29 утре. Това ще е втората кола за 2014 г., кояго ще излезе на бял свят, след като Форс Индия показаха вчера VJM07.