Начало Формула Е Щофел Вандоорн спечели втората надпревара в Рим

Щофел Вандоорн спечели втората надпревара в Рим

423
0
Щофел Вандоорн
Щофел Вандоорн, снимка Мерцедес
Щофел Вандоорн с Мерцедес спечели хаотичното второ състезание по улиците на италианската столица Рим. Втори на по-малко от секунда финишира Алекс Симс с Махиндра, а трети остана Паскал Верлайн от тима на Порше.

Стартиралият от полпозишън Ник Касиди поведе след старта, който бе съпроводен от новата кола за сигурност. Касиди допусна грешка и се завъртя на завой номер седем и се върна на пистата десети. Така начело бе новакът Норман Нато, който остана лидер за следващите няколко тура, преди да бъде изпреварен от Верлайн.

Зад германският състезател Вандоорн също атакува и изпревари Нато. Белгиецът излезе на първа позиция след като Верлайн премина през зоната за активация на атакуващия режим. В същото време бяха развяти жълти знамена по цялото трасе заради катастрофата на Лукас ди Граси от екипа на на Ауди.

След рестарта на състезанието Вандоорн бе лидер пред Верлайн, който бе атакуван и изпреварен от Алекс Симс. До края на надпреварата катастрофира и другият пилот на Ауди Рене Раст, което предизвиква появата на сейфти кар броени минути преди финала.

След рестартирането на състезанието Вандоорн не допусна никакви грешки и триумфира във втората надпревара на уличната писта в Рим. Втори и трети финишираха Алекс Симс и Паскал Верлайн.  Четвъртото място зае Норман Нато, който бе дисквалифициран заради прекомерно използване на електрическа енергия. Така неговото място бе заето от Едоардо Мортара с Вентури, следван от Максимилиан Гюнтер, Мич Еванс, световният шампион Антонио Феликс да Коща, Себастиен Буеми, Том Бломквист и Нико Мюлер. Лидерът в шампионата Сам Бърд отпадна след катастрофа с Ник де Врис в последната обиколка.