Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Чувствам се удобно в колата

Шумахер: Чувствам се удобно в колата

74
0

Трети и в двете свободни тренировки за Гран при на Испания се класира Михаел Шумахер, който за първи път от началото на сезона заяви, че се чувства удобно в болида си Мерцедес MGP W01.

– Усещам, че поведението е по-постоянно. Според мен иновациите определено подобряват нещата, но трябва да изчакаме да видим къде се намираме спрямо съперниците – допълни седемкратният световен шампион.

Съотборникът му Нико Розберг приключи петъка със седмо време – доста различна позиция от обичайната му в първите четири старта от състезателната година.

– Нямахме очевидни проблеми с новия аеропакет, но объркахме настройките, опитвайки нещо различно. Убеден съм, че ще напреднем тази вечер и утре ще съм в състояние да извлека максималния потенциал на автомобила – заяви Нико.

Като приличен определи деня и шефът на отбора Рос Браун.

– Михаел и Нико имаха различни програми, като вечерта ще съберем цялата информация на едно място и ще решим какво да правим с колите утре. Новостите се представиха в голяма степен според очакванията, като целта и непрестанно да вървим напред – каза Браун.