Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер доволен от свършената работа на тестовете

Шумахер доволен от свършената работа на тестовете

37
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Муджело

Михаел Шумахер бе първенец във вчерашния ден по направени обиколки на пистата Муждело. Германският пилот на Мерцедес направи 144 тура, което отговаряше на дистанция от 755 км. В крайна сметка той завърши на осма позиция, като най-доброто му време бе 1:23,404 мин. Екипът тества през вчерашния ден новото предно крило и промените по капака на двигателя. Също така работата бе концентрирана върху настройките на колата и работата с гумите, като целта е да се разшири температурния диапазон, в който те работят.

„Доста съм доволен от свършената работа“, обясни Шумахер. „И преди съм карал доста километри на това чудесно трасе. За разлика от първия ден имахме възможност да съберем доста данни, което ни помага да научим доста за колата. А това разбира се е позитивно.

Имаме доста промени, като повечето от тях не бих искал да споделя. Според мен тестовете по това време тук са доста полезни и не разбирам критиките. Наистина се радвам, че можем да изпробваме нещата, които сме развили. Убеден съм, че имаме добра база за последния ден от тестовете и ще можем да добием още по-точна представа за потенциала на колата с новите части.“

През днешния последен ден Нико Розберг ще замени своя сънародник.