Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер доволен от завършека на уикенда в Индия

Шумахер доволен от завършека на уикенда в Индия

30
0
2011,Гран при на Индия,Михаел Шумахер,събота

Михаел Шумахер завърши състезанието в Индия на доброто спрямо стартовата му позиция пето място. Германецът стартира 11-и, но още след края на първата обиколка вече бе осми. След проблемите между Маса и Хамилтън, и след като изпревари съотборника си Нико Розберг, пилотът на Мерцедес стана пети.

„При нормални обстоятелства местата седмо и осмо са максимума за нас. Днес обаче успяхме да се преборим и за по-предни позиции“, заяви Шумахер. „Използвахме силните си страни, карахме константно бързо и се възползвхме от грешките на другите.

Успях да изпреваря Нико в последната част от състезанието, просто защото неговите гуми свършиха по-рано от моите. Внимавах много за износването на гумите си. Бяхме балансирали колата си много добре за самото състезание. Това обаче не обяснява големите разлики в квалификациите. Честно казано все още не можем да разберем, защо не успяваме да се справим добре в квалификациите.

Вижда се, че в състезанията можем да се движим приблизително с темпото на останалите в челото. Както тук така и в Корея имах силни вибрации. Това определено е нещо, върху което трябва да работим.

Ако успеем да подобрим тези неща, вероятно ще можем да се борим и с отборите в челото. Този уикенд бе изпълнен с изкачвания и сривове за нас, но радостното е, че в края кривата сочеше нагоре. Това е важно и е радостно за всички нас.

Още в началото умишлено не използвах KERS в първите завои, което пък може би ми попречи да спечеля някоя и друга позиция. Пазех ресурса за дългата права и това се оказа правилно, защото спечелих важни двубои и в крайна сметка оставих няколко съперника зад себе си.“