Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер е претърпял втора операция?

Шумахер е претърпял втора операция?

70
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер може би е претърпял втора операция. Информацията не е потвърдена официално, като се очаква по обяд в университетската болница в Гренобъл да се състои пресконференция, на която да бъдат дадени повече подробности за състоянието му.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 падна вчера, докато караше ски във френския курорт Мерибел. Той удари главата си на камък, но е бил с каска по време на спускането. Бе откаран в болница в Мутиер и малко по-късно транспортиран до Гренобъл, където му е направена спешна операция. В изявление от медицинското заведение се казва, че германецът е в кома и състоянието му е критично.

Слуховете за втора интервенция са неприятна новина, разбира се – коментира бившият главен лекар в F1 Гари Хартщайн. – Ако са верни, то това би означавало, че вътрешночерепното налягане остава опасно високо. Затова нека засега приемаме това само като слух.

Междувременно Никола Пол от немския Билд пък съобщи, че болницата в Гренобъл въвежда извънредни мерки за сигурност. От тази сутрин например на лекарите и сестрите е забранено използването на мобилни телефони заради опасения от изтичане на информация или създаването на слухове.

Михаел Шумахер се оттегли от Формула 1 за втори път в края на 2012 г. Той спечели две корони с Бенетон и пет с Ферари преди да реши да спре със състезанията през 2006 г. Втората кариера, както сам наричаше връщането си в спорта, далеч не бе толкова успешно, но немският пилот се бори до последно на пистата. В множеството пожелания за оздравяване и бързо възстановяване често се споменава точно изключителният му дух и сила.

Хайде, Михаел, направи един от онези състезателни стинтове с чиста квалификационна скорост, за да победиш, както го правеше преди. Можеш да го сториш – написа Мартин Брандъл в Туитър акаунта си.

Редица пилоти от Формула 1 и други автомобилни категории също изразиха надеждата си германецът да се оправи – сред тях Фернандо Алонсо, Фелипе Маса, Дженсън Бътън, Марк Уебър, Нико Розберг, Нико Хюлкенберг, Серхио Перес, Адриан Сутил, Ромейн Грожан, Хейки Ковалайнен, Макс Чилтън, Жул Бианки, Пол ди Реста, Ник Хайдфелд, Естебан Гутиерес, Пастор Малдонадо. Легендите Марио Андрети и Дарио Франкити (който съвсем скоро принудително прекрати кариерата си след сериозна катастрофа) също се надяват на добри новини за Михаел.

Единственият пилот със 7 титли във Формула 1 винаги е обичал екстремни спортове и опита силите си в някои дисциплини след оттеглянето си от спорта. На въпрос кое е най-голямото удоволствие извън F1 Шумахер отговори преди време:

Скайдайвинга.

По-рано през 2013 г. той участва в такъв скок с бившия боксов шампион в тежка категория Дейвид Хей в Дубай. Другата му страст са мотоциклетите – на две колела се е състезавал с Джон Макгинес (19 пъти победител в Ман ТТ), както и срещу бившия пилот Ранди Мамола. Освен това обича да язди, като преди време купи ранчо на съпругата си Корина в Швейцария, където отглеждат коне. Любовта към ските пък доведе до покупката на къща в Куршевел във френските Алпи.

Отсега нататък животът ми предлага куп нови възможности – заяви Михаел при оттеглянето си от спорта през 2012-та. – Нямам търпение. Предпочитам да ме описват като борец, някой, който никога не се отказва.