Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Годините ми в F1 бяха фантастични и благодаря на феновете за...

Шумахер: Годините ми в F1 бяха фантастични и благодаря на феновете за подкрепата

39
0

Гран при на Бразилия ще е сцена не само на големия финал на сезон 2012 г. във Формула 1, но и на повторното сбогуване на Михаел Шумахер със спорта. Седемкратният световен шампион обяви, че спира да се състезава след последния старт.

Трите години на Шумахер с Мерцедес бяха далеч от доминацията, която наложи заедно с Ферари. Немският пилот призна, че този път раздялата му с Гран при вероятно няма да е толкова емоционална.

Оттеглянето ми от Формула ще е може би по-малко емоционално този път от 2006 г., когато все още се борехме за шампионата и всичко бе далеч по-напрегнато. Сега ще мога да обърна повече внимание на сбогуването си и да го усетя. Годините ми в F1 бяха фантастични, получих огромна подкрепа от феновете по цял свят и искам специално да им благодаря за това. Ще съм най-щастлив, ако успея да се сбогувам със силно състезание и съм сигурен, че ще положим максимални усилия, за да го постигнем – обясни Шумахер.

Той сподели също така, че пистата Интерлагос е правилното място, където да приключи кариерата си.

Винаги съм се радвал на ентусиазма на запалянковците там, а трасето е просто страхотно. Там е имало множество забележителни надпревари, състезанията по принцип са впечатляващи, тъй като уникалната конфигурация гарантира екшън. Освен това тази писта ме връща в спомените към Аертон [Сена] – допълни Михаел.