Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер готов за старта с напълно презаредени батерии

Шумахер готов за старта с напълно презаредени батерии

52
0

Михаел Шумахер ентусиазирано очаква началото на сезон 2010 г. във Формула 1, след като реши да поднови кариерата си. Седемкратният световен шампион се оттегли от активна спортна дейност в края на 2006 г., но изяви силно желание да кара отново, когато Фелипе Маса се контузи тежко в Унгария миналото лято. Стара контузия от падане с мотоциклет не му позволи да се качи във Ферари F60, но след обаждането на бившия си технически директор Рос Браун (вече шеф на Мерцедес Гран при) немският пилот прегърна възможността да се върне на писта и да покаже, че дори на 41 години има какво да даде на Формула 1.

– Най-после сезонът започва! Чувствам се като дете, чакащо Коледа – възкликна Шумахер. – Моментът, в който взех решение да се върна, ми изглежда вече далечен и нямам търпение за началото в Бахрейн. Малко е странно, като си помисля, че ще се състезавам отново във Формула 1, когато само преди няколко месеца щях да отрека категорично подобна възможност. Но понякога нещата се променят и обстоятелствата се подреждат благоприятно. Чувствам се свеж, физически съм подготвен перфектно и най-важното – енергията ми е напълно възстановена. Когато се отказах през 2006 г., батериите ми бяха напълно изчерпани. Сега са напълно презаредени и съм готов за предизвикателството.

Изкушението да се върне към Гран при се дължи на факта, че това е състезание на възможно най-високо ниво, обяснява Михаел. Той вече твърди, че последните тестове на Мерцедес в Барселона са показали конкурентоспособността на MGP W01, след като на Каталуния се изпусна, заявявайки, че колата не е от най-бързите и едва ли могат да се очакват победи от първите стартове.

– Знаем, че още нови части ще ни чакат в Бахрейн, а те трябва да подобрят представянето на автомобила. Важно е да сме във водещата група от началото на сезона и съм уверен, че ще сме точно там – завършва изявлението си преди първия старт Шумахер.