Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Хамилтън смятат Ред Бул и Ферари за фаворити

Шумахер и Хамилтън смятат Ред Бул и Ферари за фаворити

55
0

Михал Шумахер (Мерцедес Гран при) и Люис Хамилтън (Макларън) бяха категорични, че Ред Бул и Ферари вероятно ще имат предимство в неделното състезание за Гран при на Китай, независимо от дългата суперправа, на която Макларън могат да се възползват от системата си за обдухване на задното крило.

– Не, не мисля, че ще има разлика. Ред Бул и Ферари ще са отново много силни – категоричен бе Люис, като обясни още, че тимът е тръгнал в нова посока, след като стана ясно, че ФИА е забранила използването на системи за окачване, променящи отстоянието на колата от пистата.

Според Михаел пък при всички случаи скоростта на неговия тим със сигурност отстъпва и на Макларън и тимът е четвърти като сила, но той се надява във важните стъпки на развитие да изпревари останалите, като много ще зависи от готвените за Барселона промени.

Седемкратният световен шампион каза още, че изобщо не е отписал и шанса си за титла и че при новата точкова система едно отпадане, като това на Фернандо Алонсо в Малайзия, може бързо да промени всичко, а от подобно нещо не е застрахован никой в дългия шампионат.

Михаел каза още, че е напълно доволен от завръщането си във Формула 1, независимо, че някои медии виждат нещата по друг начин. Самият той вършел работата си както трябва и е доволен.

По-късно Нико Розберг сподели в тесен кръг, че е впечатлен от работата на Шумахер. Двамата заедно се трудят по развитието на новата кола и че всъщност с Михаел се работи доста по-лесно, отколкото е смятал.

– Всъщност вие [журналистите] се интересувате много повече от това какво се случва с мен и нашия тим, отколкото е нужно и реално – каза още Нико. – За момента всичко е по-скоро позитивно.