Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Мерцедес се надяват на точки в Япония

Шумахер и Мерцедес се надяват на точки в Япония

40
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер

Да спечелят точки в Гран при на Япония се надяват в отбора на Мерцедес. Надпреварата е 15-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 и ще се проведе в края на следващата седмица на едно от любимите за пилоти и зрители трасета – Сузука. Именно там Михаел Шумахер е печелил титли (включително първата от петте си с Ферари) и затова мястото е особено емоционално за него.

Сузука е много специална писта и там се получават невероятни надпревари. За мен лично трасето е свързано със страшно много великолепни спомени от цялата ми кариера. Обожавам предизвикателството да карам там, да търся оптималните технически настройки на автомобила, за да пасне възможно най-добре на конфигурацията. Невероятен първи сектор, високоскоростни завои и интересни комбинации от криви превръщат Сузука в една от най-хубавите писти в целия календар. Надявам се да запишем силно представяне и още точки – коментира седемкратният световен шампион.

Нико Розберг също обича да посещава Япония, както и да кара на Сузука – според него конфигурацията е сред най-хубавите въобще.

Преди изпреварванията там бяха наистина трудно, така че ще е интересно да видим как ще се отразят тазгодишните правила на състезанието. Атмосферата обаче винаги е великолепна, феновете обожават спорта и са невероятно ентусиазирани в подкрепата си – допълни Нико.

Сузука би трябвало да пасне далеч повече на MGP W02, отколкото уличното трасе в Сингапур, смята пък шефът на тима Рос Браун.