Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг готови за битка на Албърт парк

Шумахер и Розберг готови за битка на Албърт парк

44
0
Михаел Шумахер

Пилотите на Мерцедес Гран при Михаел Шумахер и Нико Розберг са готови да се състезават с MGP W02 на австралийската писта Албърт парк след обещаващото представяне на колата в последните предсезонни тестове в Барселона.

– Харесва ли ви да сте в Мелбърн?

– Нико Розберг: Според мен е страхотно място, една от най-добрите дестинации в календара. Тук съм от миналия петък и се поразходих наоколо. Много е красиво, невероятно е. Пистата е великолепна и кой може да знае какво ще се случи в състезанието?

– Михаел Шумахер: Мелбърн притежава характер. Атмосферата е брилянтна, австралийците са разкошни хора. обичам да съм тук. Що се отнася до надпреварата, то през този уикенд ще разберем къде точно се намираме – тестовете са едно нещо, но състезанието на писта е напълно различно.

– Колко добре е подготвен отборът за новия сезон?

– НР: Останах много доволен в края на тренировките заради отличния ни прогрес. Целият отбор се труди повече и по-здраво от всякога. Трябва да кажем огромно благодаря на хората във фабриката, както и на тези на пистата за усилията им. Те направиха възможно това подобрение. Сега ще трябва да видим как да продължим напред. Знаем, че не сме най-бързи, макар точно това да е целта ни, но е важно да стартираме сезона с добър резултат.

– МШ: Нямам търпение за началото на новия сезон след всички тестове през зимата. Отборът – както вече отбеляза и Нико – направи страхотен прогрес с новата кола. От нас зависи да го покажем тези дни. И въпреки всичко трябва да сме реалисти и да не забравяме къде бяхме миналата година и къде можем да се озовем сега. Познавам екипа и хората далеч по-добре спрямо 12 месеца по-рано. Станах част от системата, а това е важно за мен.

– Пилотите имат много повече работа тази година с всички функции и системи в колите. Стана ли управлението на волана много по-сложно?

– МШ: Миналия сезон някои пилоти караха през Червената вода с една ръка, за да активират F-duct-а. С оглед на това смятам, че нещата понастоящем са по-сигурни. Във Формула 1 са събрани най-добрите състезатели в света и би трябвало да нямат проблем с натискането на два бутона. Що се отнася до нас, то KERS и подвижното задно крило са брилянтни инструменти. Всичко, което прави колата ми по-бърза, трябва да е добро.

– НР: Всичко е наред досега, но ще трябва да наблюдаваме внимателно ситуацията. Най-важното е, че ще има повече изпреварвания, а феновете обожават това. Веднъж да видят какво и как става и никой няма да се тревожи кой знае колко за гуми, крила и KERS. Но пък и е нужно да внимаваме, за да не станат нещата прекалено сложни.