Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг на изложението в Женева

Шумахер и Розберг на изложението в Женева

40
0

Пилотите на Мерцедес Гран при във Формула 1 Михаел Шумахер и Нико Розберг бяха специални гости на щанда на щутгартския концерн на 80-о автомобилно изложение в Женева. В компанията на председателя на борда на директорите доктор Дитер Цетче те изкараха на сцената Мерцедес-Бенц SLS AMG – новият официален автомобил за сигурност във Формула 1.

Представен като най-мощния модел, предназначен да води колоната от Гран при болиди в извънредни ситуации със своите 571 к.с., той ще има официално представяне на 27 март. Досега сейфти кар в F1 през 2008 и 2009 г. бе SL 63 AMG.

Розберг бе зад волана на автомобила, а Шумахер – на пасажерската седалка до него при излизането на SLS AMG на сцената. И двамата състезатели останаха впечатлени от сейфти кара.

Преди да пристигне в Женева за промоцията пък Нико пътьом се отби за няколко часа до редакцията на немския вестник Билд Цайтунг в Берлин. След обиколка на офисите и запознаване с работата на хората, отразяващи и неговите изяви по световните трасета, пилотът се отправи за Швейцария, за да се запознае отблизо с новата кола за сигурност във Формула 1.