Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг показаха новото DTM AMG Мерцедес С-Купе

Шумахер и Розберг показаха новото DTM AMG Мерцедес С-Купе

37
0
AMG,DTM,Мерцедес

Михаел Шумахер и Нико Розберг представиха днес официално новия DTM AMG Мерцедес С-Купе на автомобилния салон във Франкфурт заедно с шефа на борда на Даймлер д-р Дитер Цетче и вицепрезидента моторспорт на концерна Норберт Хауг.

Колата е базирана на Мерцедес-Бенц С-Клас купе, показан официално това лято. Това е първият модел за DTM, създаден спрямо нова, подобрена концепция за сигурност. Той ще наследи AMG Мерцедес С-Клас – най-успешният автомобил в 27-годишната история на немския шампионат за туристически автомобили с 84 победи в 156 старта и 5 титли при пилотите.

Колата изглежда фантастично, но тази нова концепция за сигурност е дори още по-впечатляваща. Смятам, че нивото й поставя нови стандарти в областта на този тип модели. Нямам търпение на видя модела в действие и се надявам да спечели много надпревари. Аз лично ще стискам палци на всички в отбора – коментира Шумахер.

Съотборникът му от тима във Формула 1 също хареса много автомобила, допълвайки, че DTM е страхотен шампионат.

Започнах кариерата си в уикендите, когато се провеждаха точно тези състезания, а през 2012 г. ще привлекат още фенове, тъй като идва още един производител. Аз лично все още следя стартовете винаги, когато мога – каза още Нико.