Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер и Розберг се надяват на по-положителен уикенд в Шанхай

Шумахер и Розберг се надяват на по-положителен уикенд в Шанхай

75
0
Михаел Шумахер

Представянето на Мерцедес Гран при и в Гран при на Малайзия не бе удовлетворяващо за никого в тима. По принцип на Сепанг се очакваше състезателното темпо да е по-високо от квалификационното, но на практика Нико Розберг и Михаел Шумахер продължиха да имат сериозни грижи със скоростта. Сега те и автомобилите им ще се борят на Шанхай Интернешънъл, където се провеждат надпревари от 2004 г. Обратната права на пистата пък е почти 1,2 км и е най-дългата в целия календар. Там двигателите са на пълна газ за цели 17 секунди. 53% от обиколката всъщност са прави, а на три пъти в рамките на един тур се спира от 275 км/ч до под 100 км/ч.

Предизвикателствата ме мотивират сериозно, така че очаквам с нетърпение да се състезавам в Китай. Времето след малайзийския старт е твърде кратко за някакво сериозно развитие, но ние се учим с всяка обиколка. Отиваме с отворено съзнание, изпълнение с амбиция да се справим по-добре, отколкото в първите два старта – заяви Шумахер.

Нико от своя страна има чудесни спомени от Китай, където през 2010 г. се качи на подиума. След по-трудно от очакваното начало на сезона обаче и той се надява всичко да тръгне в положителна насока за целия тим.

Харесва ми да карам на това трасе, а и съм бил доста бърз там. В Малайзия можеше да се класираме и по-напред в квалификацията. Наясно сме, че колата има потенциал, когато всички системи в нея функционират нормално – допълни Розберг.