Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Имаме много по-добра база

Шумахер: Имаме много по-добра база

69
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер бе много сдържан след края на днешния първи ден тренировки в Китай и с усмивка заяви, че е очевидно единствено това, че колата му тази година е много по-добра в сравнение с болидите му през последните две години, но не бива да се прибързва с големите думи.

Ясно е, че имам много по-добър автомобил, отколкото в предишните две години. Колата е бърза и е отлична база, която да развиваме. Сега най-после идваме с болид, който има баланс и трябва просто да го развиваме, а не да го търсим и правим компромиси – бе категоричен Михаел, който обаче се усмихна на китайска журналистка, попитала го какво точно ще променят още за квалификацията. – Вие какво ще ме посъветвате? – попита я той, след което продължи, че за него и тимът му целта ще е добро темпо в дълга серия от обиколки, защото Мерцедес очевидно има добро темпо за квалификацията утре.

Очакванията на Нико Розберг от вчера за по-малко износване на гумите заради по-малко товарещата ги писта се оправдаха донякъде, защото темпото и двете коли на Мерцедес не се сриваше след няколко тура.