Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер казва ‘не’ на завръщане във Формула 1

Шумахер казва ‘не’ на завръщане във Формула 1

49
0

В събота Михаел Шумахер отрече спекулациите, че може да ускори още повече подготовката си, така че да замени Лука Бадоер във Ферари за предстоящите състезания.

Бадоер – в първата си квалификационна сесия от Сузука през 1999 година – бе на няколко секунди от пилотите пред себе си. Резервният пилот на Ферари замества контузения Фелипе Маса. Първоначално Шумахер трябваше да замени Маса, но в последствие се оказа, че сериозната му контузия от февруари не е напълно отшумяла. Това обаче не сложи край на спекулациите, че германецът може все пак да се опита да се завърне в бъдеще; ако не на Спа, то поне на Монца.

„За момента определено не“ – коментира той във Валенсия. Когато е бил запитан кой ще кара на мястото на Маса в Белгия, Шуми добави: „Със сигурност Лука.“

Говорителката на Шумахер, Сабине Кем, добави: „Завръщането на Монца не е на дневен ред. Физически това няма да е възможно.“

Седемкратният световен шампион също така разочарова тези, които вярват, че германецът продължава с подготовката си, за да се завърне в бъдеще. Той потвърди, че плановете му са били само да замени Маса и че не е заинтересован от завръщане за постоянно.