Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер малко разочарован от позицията си

Шумахер малко разочарован от позицията си

44
0
Михаел Шумахер

С много добро темпо на мократа писта Интерлагос Михаел Шумахер стигна осма позиция на стартовата решетка за Гран при на Бразилия. Германецът обаче остана малко разочарован, тъй като очакваше точно такива условия като днешните и се надяваше на по-предно място.

– Наистина ми се искаше по-добро представяне в квалификацията, но нещата не се подредиха за нас. Не можех да съм по-бърз в най-добрата си обиколка. Нямаше проблем, така че единственото обяснение е, че гумите ми изстинаха в началото, когато трябваше да се дръпна от състезателната линия, за да пусна Себастиан [Фетел] и Марк [Уебър]. Но поздравления за Нико Хюлкенберг – той направи фантастична обиколка – коментира седемкратният световен шампион.

Съекипникът му Нико Розберг този път не влезе в топ 10. Той обясни, че в последния си възможен бърз тур е бил блокиран от Себастиен Буеми (Торо Росо), което му попречило да подобри времето си.

– Забавянето му коства много, защото от секторните времена се вижда, че щеше лесно да прескочи – допълни и шефът на Мерцедес Рос Браун. – При Михаел гумите просто не влязоха в работния си прозорец. Така че ситуацията не се подреди според плановете ни – призна той.