Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Монца ще е истинско предизвикателство за тима ни

Шумахер: Монца ще е истинско предизвикателство за тима ни

47
0

Михаел Шумахер очаква нелек уикенд за себе си и отбора си Мерцедес следващата седмица в Италия, когато ще се проведе 14-ият кръг от световния шампионат на Формула 1. Седемкратният световен шампион финишира седми на Спа, но характеристиките на Монца го карат да е предпазлив в очакванията си за състезанието там.

– Уикендът на Спа беше доста интересен, а като погледна назад смятам, че постигнахме приличен резултат, имайки предвид обстоятелствата. Следващият старт е на Монца и може да е също толкова забавен, макар и по различен начин, тъй като очаквам да е истинско предизвикателство за отбора ни. Видяхме вече няколко пъти, че на писти с подобни характеристики нещата не вървят особено добре. Ние, разбира се, ще се подготвим сериозно и ще се борим да извлечем максимума от пакета си, но чак там ще видим как да го осъществим. От лична гледна точка пък определено нямам търпение да се върна на Монца, където са ме посрещали топло в продължение на много години – коментира Шумахер.

Съотборникът му Нико Розберг също е нетърпелив за последния европейски кръг от тазгодишния календар.

– Монца е абсолютният връх на състезателните писти в света. Не само заради скоростта и предизвикателството на трасето, но и заради страстта и ентусиазма на италианските запалянковци, които наистина обичат надпреварите. Чувството там винаги е специално, а аз обожавам да карам там. На Спа се възстановихме добре след нелекия старт на уикенда и беше чудесно, че си тръгнахме с точки от Белгия. Монца е напълно различен тип писта, но се надяваме на поне толкова добро състезание и там – обясни Нико.