Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер не е молил Ферари да го пуснат

Шумахер не е молил Ферари да го пуснат

32
0

Михаел Шумахер не е искал от Ферари да го пуснат през 2010 година, за да кара за тима на Мерцедес GP.

Спекулации, че седемкратният световен шампион може да стане съотборник на Нико Розберг, циркулират интензивно от известно време, но въпросът е какво стои зад тях. Ник Фрай и Норберт Хауг не озаптиха особено слуховете, а дори напротив – те не изключиха възможността да подпишат споразумение с най-успешния пилот от Формула 1. Вили Вебер, мениджър на Шуми, също не скри наличието на подобни шансове.

Шефът на Мерцедес GP Рос Браун, който е работил дълго време с Шумахер, обаче отрече възможността германецът да кара за тях през 2010 година. Сега става ясно, че и не са предприемани административни действия, за да стане това възможно.

Според информация от „Таймс“ Ферари не са получавали някаква индикация от Шумахер, че той планира да се състезава за конкурентен отбор. Всъщност германецът дори не се е свързвал със Стефано Доменикали, за да поставя на дневен ред подобен проблем. Междувременно бившият световен шампион има нов тригодишен договор със Скудерията, който му отрежда предимно консултантски функции.