Начало Избрани Шумахер не е загубил мотивацията си въпреки разочароващото отпадане в Канада

Шумахер не е загубил мотивацията си въпреки разочароващото отпадане в Канада

1285
0
Мик Шумахер. Хаас
Мик Шумахер, снимка Венелин Николов

Мик Шумахер заяви, че не е изгубил мотивацията си след разочароващия резултат в Гран при на Канада.
Пилотът на Хаас се наслади на силна квалификационна сесия в събота, в която даде шесто време. Така германецът записа най-добрия си резултат в квалификация откакто е пилот от F1.

В началните етапи на състезанието Шумахер изглеждаше на път да спечели първите си точки във F1. Бившият шампион от Формула 2 се движеше в топ 10, въпреки че загуби позиция от Естебан Окон веднага след старта на надпреварата в Монреал.

След 18 обиколки  той бе принуден да излезе от пистата и да прекрати участието си в състезанието поради проблем със задвижващия агрегат на Ферари. Tова бе второто му оттегляне в рамките на няколко състезания. Шумахер имаше тежка катастрофира в Монако, която разцепи на две неговия болид Хаас VF-22.

Германецът коментира отпадането си в Канада

Шумахер призна, че отпадането му в Монреал е билоразочароващо.“ Все пак е успял да извлече всички положителни неща от изминалия уикенд.

Очевидно е много неприятно. Случват се такива неща, все пак това е Формула 1″, каза той пред медиите.

Просто трябва да го преглътнем. От друга страна отново имаме много положителни неща, които можем да вземем. Вече нямам търпение за старта на следващия рейс уикенд.

Подобно обещаващо представяне в квалификациите е нещо, което особено радва Шумахер.

Знаехме, че разполагаме с темпото през цялото време [по време на трудните състезания]“, каза пилотът на Хаас.

„Имахме няколко трудни надпревари, така че е добре да имаме добра квалификация. Хубаво е да имаш добро състезателно темпо.“

Не сме внасяли никакви актуализации. На практика това е същият автомобил, както в началото на сезона. Въпреки това ние все още се справяме отлично, така че това очевидно е много положително.“

Относно това дали е било по-трудно да приеме отпадането на пистата Жил Вилньов поради това, че по това време е бил в точките, Шумахер обясни:

Винаги е трудно да приемеш тези неща. Вероятно е по-трудно, ако си на позиция, която ти носи точки и изведнъж трябва да спреш автомобила. Мисля, че бяхме на седма позиция и набирахме скорост, за да настигнем Естебан [Окон], който се намираше отпред.“

Шумахер бе попитан за това дали е трудно да запазиш мотивацията си, след като си пропуснал още една възможност за точки.

Не. Тук съм, защото обичам този спорт“, отговори германецът.

Обичам да карам. Очевидно искаш да заслужиш това, за което се бориш. За съжаление в неделя не го заслужихме, но съм сигурен, че ще имаме още възможности. “

До края на сезона през 2022 г. остават още 13 състезания, но. Състезателят на Хаас се надява, че в крайна сметка съдбата му ще се промени.

„Надявам се, че в крайна сметка късметът ще се промени, добави той. Това е доста неприятен период. В миналото съм имал такива сезони и все пак сме успявали да спечелим точки. Предстоят още няколко вълнуващи състезания“, добави Мик Шумахер.