Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер не искал да заеме поста на Жан Тод

Шумахер не искал да заеме поста на Жан Тод

49
0

Михаел Шумахер разкри, че е отказал предложението да заеме позицията на Жан Тод във Ферари. Според германеца това щяло да бъде прекалено времеемко за него.

Тод напусна поста си начело на италианския тим на старта на този сезон, като бе заменен от Стефано Доменикали.

Седемкратният световен шампион, Шумахер, който се оттегли от Формула 1 в края на 2006 година, призна, че е можел да замени Тод, но е счел, че това е щяло да отнема прекалено много време.

„Имах шанса да правя, каквото правеше Жан Тод – да стана директор на състезателния отдел на Ферари” – казва Шумахер пред “International Herald Tribune”.

„И след това видях колко страст и сили влага той в работата – сходни с това, което влагах аз в моята работа – но същевременно той стоеше само в базата в Маранело, ден след ден, дори през уикендите, късно през нощите. Тогава си казах: „Имам ли нужда от това? Просто не. Просто не.”

Щумахер, който понякога се състезава на две колела, добавя, че не иска да се фокусира в момента върху друг проект.

„Не искам да се съсредоточавам върху нов проект. Просто искам да имам време и да видя какво е следващото нещо, с което искам да се занимава. В момента съм свободен. Аз избирам какво да правя” – добавя Шумахер.

Но седемкратният световен шампион признава, че има нужда да намери ново предизвикателство в живота си.

„Сигурен съм, че ще се появи нещо, което ще ме заинтригува” – казва той. „Имам нужда от нова страст, не искам просто да седя в някакъв офис и да ми минава времето.”