Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер: Не можах да изпреваря Рикиардо, колата му бе бърза на правите

Шумахер: Не можах да изпреваря Рикиардо, колата му бе бърза на правите

63
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер стартира 23-ти в Гран при на Япония, а на финала на състезанието бе 11-ти – само на едно място от зоната на точките.

Съотборникът му Нико Розберг обаче отпадна още в първата обиколка на надпреварата след удар с Бруно Сена, за който пилотът на Уилямс бе наказан от стюардите.

Михаел кара силно днес. Жалко, че усилията му не бяха възнаградени с точки. Но позицията му на грида превърна състезанието в огромно предизвикателство за него, въпреки добрата стратегия и окуражаващото темпо на автомобила при по-ниските температури – заяви шефът на Мерцедес Рос Браун.

Самият Шумахер призна, че е със смесени чувства след края на надпреварата, след като в последните обиколки вървеше страхотно.

Да стигна толкова близо до точките, а да не спечеля никакви в състезание, което премина по-добре, отколкото очаквахме… В последните обиколки водих интересна битка с Даниел Рикиардо, но в крайна сметка не можах да изпреваря Торо Росо-то, тъй като бе бързо на правите. Затова изводът е, че не бяхме в състояние да постигнем кой знае какво повече днес. Да видим какво ще стане в Корея – сподели седемкратният шампион.

Розберг бе ядосан на Ромейн Грожан, въпреки че не французинът го удари. Германецът заяви, че хаосът е тръгнал за пореден път от него и това не може да продължава така. Мнението му се споделя и от Марк Уебър, който бе бутнат от пилота на Лотус и се завъртя.

– Направих добър старт, но състезанието ми приключи много скоро след това. Грожан завъртя Уебър и това доведе до моя инцидент. Започнах да спирам, но Сена се блъсна в мен и задните гуми отидоха. А бях убеден, че можем да вземем наистина хубави точки – допълни Нико.